FAQ & algemene voorwaarden

HOE KAN IK BESTELLEN?

Bestellen kan enkel via het bestelformulier.

Je kiest een datum en vult de vragen zo goed mogelijk in. Nadat het bestelformulier ingediend is, ontvang je een bevestingsmail. Ik antwoord daarna nog met een prijsvoorstel en antwoord op jouw vragen/opmerkingen.

Aangezien ik deze mails handmatig beantwoord kan een antwoord 1-4 werkdagen duren. Heb je nadien nog geen mail ontvangen? Check dan zeker eerst de spam, staat het daar niet bij dan kan je me opnieuw contacteren.

Indien ik na 7 dagen geen antwoord heb gekregen op het prijsvoorstel wordt de datum opnieuw vrijgegeven voor andere bestellingen. 

WANNEER BESTEL IK BEST?

Voor een custom bestelling bestel je best 2-3 weken van te voren. Aangezien ik Mastema alleen run, kan ik slechts een bepaald aantal bestellingen per week aannemen. 

Staat mijn agenda af voor jouw datum maar wil je graag nog een kleine bestelling plaatsen (bvb doosje van 6 cupcakes, koekjes,…) dan kan je me steeds een mailtje sturen. Indien mogelijk neem ik een kleine bestelling er nog tussen. 

mailen kan naar info@mastema.be

WELKE THEMA’S KAN IK KIEZEN?

Een custom cake kan in elk gewenst thema, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik houd van een uitdaging maar ik werk ook in een eigen stijl van afwerking waardoor ik bepaalde thema’s of stijlen niet aanneem. Inspiratie kan je vinden op mijn instagram of op de foto-pagina.

Voorbeeldfoto’s zijn steeds welkom (al dan niet van mij). Zo kan ik me wat inbeelden welke sfeer je precies wil met je taart. ik zal me steeds inspireren op de foto maar maak geen exacte kopies.

Vanaf 2022 werkt Mastema enkel nog in eigen huisstijl. Thema’s (zoals tekeningfilmfiguren, jungle,…) worden verwerkt binnen deze huisstijl. 

HOE WORDT DE TAART AFGEWERKT?

Mastema maakt geen taarten omringd met fondant. 

Alle taarten zijn afgewerkt met luchtige swiss meringue botercrème. 

Fondant wordt wel gebruikt in de afwerking van koekjes, cupcakes en het maken van figuurtjes voor op de taart. 

OPGELET: 

Fondant figuurtjes kunnen houten prikkers bevatten om te bevestigen in de taart. 

Bepaalde decoratie is niet eetbaar (bvb bloemen, speelgoed figuurtjes,…). Dit wordt vermeld bij afhaal van de bestelling. 

 

HOE VERVOER IK MIJN TAART

Jouw bestelling wordt steeds in een aangepaste doos meegegeven. Vervoeren doe je best op de grond aan de passagierszetel. Stapeltaarten worden best in de koffert vervoerd, zo vlak en stabiel mogelijk 

 

HOE BEWAAR IK MIJN TAART / CUPCAKES / SWEETS?

Je taart/cupcakes bewaren doe je altijd in de doos. 

ZOMER: Bewaar je taart in de koelkast en laat ze +/- 30min op kamertemperatuur komen voor te eten.

WINTER: Bewaar je taart op een koele plek (berging, garage, buiten,…) en laat ze +/- 45min op kamertemperatuur komen voor te eten.

Ik raad aan je taart/cupcakes/cakesicles dezelfde dag of de dag nadien op te eten. Leftovers blijven max. 4 dagen goed, afgesloten en koel bewaard. 

Chocolate chip cookies en zandkoekjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur.

 

HOE KAN IK DE TAART HET BEST AANSNIJDEN?

Snijdt géén taartpunten, zo zal je de taart plat drukken in het midden en onvoldoende stukken uithalen

Snijdt de taart in 2 of 3 gelijke stukken. Van deze stukken kan je sneetjes snijden. 

 

AFHALEN/LEVEREN

Momenteel werkt Mastema nog niet met levering (behalve voor stapeltaarten). 

Je bestelling kan afgehaald worden in Ninove op het gekozen tijdstip.

 

BESTELLING ANNULEREN/WIJZIGEN?

Je kan je bestelling wijzigen tot 2 weken voor de afhaaldatum.

Mastema werkt niet met voorschotten. (Uitzonderingen zijn mogelijk om een datum in de toekomst te reserveren). Bij het bestellen wordt gevraagd het volledige bedrag over te maken om je bestelling af te ronden. 

Wil je je bestelling annuleren? Dan kan dat kosteloos tot 2 weken voor afhaaldatum. Het volledige bedrag wordt terug gestort. 

Annuleer je binnen 2 weken voor afhaaldatum dan wordt 75% van het bedrag terug gestort.

 

AANSPRAKELIJKHEID

Ik laat de bestelling steeds zien voor het afgeven. Indien er iets niet in orde is met de taart kan dat op dat moment aangegeven worden en kunnen we zoeken naar een oplossing. 

De taart wordt op voorhand voldoende gekoeld en verpakt in een aangepaste doos.

Mastema is niet verantwoordelijk voor eventuele beschadiging aan de taart tijdens het vervoeren. 

Garantie van de taart geldt tot aan de deur. Van zodra de taart in handen is van de klant is Mastema niet meer aansprakelijk.